Corona Richtlijnen

Heropstart Judo Tervuren – Huldenberg

De volgende regels zijn opgesteld op basis van de richtlijn “https://www.vjf.be/nl/stand-van-zaken-heropstart-judo-update-12-augustus”.

Hieronder worden de belangrijkste praktische regels opgelijst, maar daarnaast willen we vooral beroep doen op ieders constructieve houding en gezond verstand om alles in goede banen te laten verlopen.

Coronaverantwoordelijke houdt toezicht op het naleven van de gelden regels

• Voorzitter: Thierry Beirens

Richtlijnen trainingen

• Algemeen :
    • Algemeen geldende preventieve maatregelen dienen altijd toegepast te worden:
      •  Symptomen of ziekte: blijf 2 weken thuis
      • Ontsmetten bij binnen komst sporthal/ dojo
    • Respecteer de doorloop-paden in de sporthal (Diependal – De Kronkel)
    • Bij opeenvolgende trainingen wordt de mat steeds tussendoor gereinigd ontsmettingsalcohol (70°)
    • Bij rapportering positief geval worden deelnemers geïnformeerd en de trainingsgroep voor minstens 14 dagen opgeschort.
    • De andere ‘normale’ gezondheidsregels bij je judo blijven uiteraard van toepassing, zoals propere judogi, korte & propere nagels, enz
  • Jeugdgroepen 1-2-3:
    • De club houdt een deelnemersregister bij per training
      • De deelnemers worden geregistreerd via de ‘jeugdkaartjes’
      • Enkel in geval van een (mogelijk) positieve test/ -melding zal deze gedeeld worden in het kader van “contact tracing”
    • Kinderen worden vlak voor de training aan de voordeur van de sporthal afgezet
    • Kleedkamers zijn niet ter beschikking: doe onmiddellijk je judogi aan
    • Ouders kunnen de training NIET in de dojo volgen
    • Bij binnentreden van de dojo worden de handen ontsmet
    • Alle deuren van dojo blijven steeds open (incl. nooduitgang) om maximale ventilatie te voorzien
    • Bij groepswissels kunnen judoka’s niet in de zaal blijven, een jeugdtrainer (of medewerker) zal evenwel steeds toezicht houden met de jeugdjudoka’s aan de uitgang.
  • 15+/ volwassenen & Kintsugi
    •  Leden dienen zich op voorhand in te schrijven via de website
      • Maximaal 20 deelnemers, incl trainer(s)!
    • Judoka’s worden in kleinere groepen verdeeld waarmee de volledige trainingen worden gedaan
    • Kleedkamers zijn niet ter beschikking: doe onmiddellijk je judogi aan
    • Respecteer de starturen, kom niet te vroeg in de zaal (indien geen functie)
    • Judoka’s verlaten na de training steeds onmiddellijk de zaal