Corona Richtlijnen

Heropstart Judo Tervuren – Huldenberg

Laatste aanpssing : 31/01/2021

De volgende regels zijn opgesteld op basis van het Corona-protocol van Sport Vlaanderen : https://www.judovlaanderen.be/actueel/sportsector-kraakt-opnieuw-onder-verstrenging-corona-maatregelen/

Hieronder worden de belangrijkste praktische regels opgelijst, maar daarnaast willen we vooral beroep doen op ieders constructieve houding en gezond verstand om alles in goede banen te laten verlopen.

Coronaverantwoordelijke houdt toezicht op het naleven van de gelden regels

• Voorzitter: Thierry Beirens

Richtlijnen trainingen

• Algemeen :
    • Algemeen geldende preventieve maatregelen dienen altijd toegepast te worden:
      •  Symptomen of ziekte: blijf 2 weken thuis
    • Ontsmetten bij binnen komst sporthal/ dojo
    • Respecteer de doorloop-paden in de sporthal (Diependal – De Kronkel)
    • Bij opeenvolgende trainingen wordt de mat steeds tussendoor gereinigd ontsmettingsalcohol (70°)
    • De club houdt een deelnemersregister bij per training
      • Enkel in geval van een (mogelijk) positieve test/melding zal deze gedeeld worden in het kader van ‘contact tracing’
    • De andere ‘normale’ gezondheidsregels bij je judo blijven uiteraard van toepassing, zoals propere judogi, korte & propere nagels, enz
    • Alle deuren van dojo blijven steeds open (incl. nooduitgang) om maximale ventilatie te voorzien.
    • Respecteer de uurregeling:
      • kom niet te vroeg in de zaal (indien geen functie)
      • Judoka’s verlaten na de training steeds onmiddellijk de zaal
    • Trainingsschema’s en werkingswijze worden steeds afgestemd op de geldende richtlijnen en protocollen.
    • Kleedkamers zijn niet ter beschikking: doe onmiddellijk je judogi aan
  • Wat bij een positieve corona-test?
    • Indien positief getest en recent getraind
      • Gelieve de club te verwittigen via: info@judoclubtervuren.be
      • Wij nemen -gericht- de nodige stappen om mogelijke partners te verwittigen
    • Bij rapportering positief geval worden de trainingspartners verwittigd (via het bestuur en/ of trainers).
  • Jeugdwerking:
    • Jeugd 1:
      • Aangepast organizatie
        • Maximum 10 deelnemers!!
        • Verplicht vooraf inschrijven via website
      • Diependal : zondagen van 9u15 tot 10u00
      • Huldenberg : donderdagen van 18u00 tot 19u00
    • Jeugd 2 :
      • Aangepast organizatie:
        •  mogelijke opsplitsing in 2 trainingen van max 10 deelnemers op basis van de voorafinschrijvingen
        • verplicht vooraf inschrijven via de website
      • Diependal :
        • Training 1 : zondagen van 10u10 tot 11u10 – Max 10 deelnemers
        • Optionele Training 2 (indien meer dan 10 ingeschreven bij jeugd 2) : zondagen van 11u20 tot 12u20
        • Dinsdagen : voorlopig GEEN training.
      • Huldenberg :
        • donderdagen van 18u00 tot 19u00 – Max 10 Deelnemers
    • Jeugd 3 :
      • Algemeen :
        • jongeren die reeds 13 jaar waren bij de start van het seizoen op 01/09/2020 kunnen NIET herstarten.
        • jongeren die 13 jaar worden TIJDENS het seizoen 01/09/2020 -> 30/06/2021 kunnen WEL herstarten.
      • Aangepast organizatie:
        • verplicht vooraf inschrijven via de website
      • Diependal :
        • Training 1 : vrijdagen van 18u00 tot 19u00 – Max 10 deelnemers
        • Optionele Training 2 (indien meer dan 10 ingeschreven bij jeugd 3) : vrijdagen van 19u10 tot 20u10
        • Zondagen : voorlopig GEEN training voro Jeugd 3
      • Huldenberg :
        • donderdagen van 18u00 tot 19u00 – Max 10 Deelnemers
        • Jeugd 3 judoka’s die 12 jaar waren op 01/09/2020 worden toegevoegd aan de jeugd 1-2 trainingen
    • Kinderen worden vlak voor de training aan de voordeur van de sporthal afgezet
    • Ouders wachten hun kinderen op BUITEN de Sporthal!
    • Bij groepswissels kunnen judoka’s niet in de zaal blijven, een jeugdtrainer (of medewerker) zal evenwel steeds toezicht houden met de jeugdjudoka’s aan de uitgang.
    • Ouders kunnen de training NIET in de dojo volgen
    • Judoka’s zullen op het einde van training terug naar de uitgang van de sporthal begeleidt worden.
  • 15+/ volwassenen & Kintsugi
    • Training Kintsugi (55+)  : voorlopig opgeschort