Corona Richtlijnen

Heropstart Judo Tervuren – Huldenberg

De volgende regels zijn opgesteld op basis van het Corona-protocol van Sport Vlaanderen : https://www.judovlaanderen.be/actueel/sportsector-kraakt-opnieuw-onder-verstrenging-corona-maatregelen/

Hieronder worden de belangrijkste praktische regels opgelijst, maar daarnaast willen we vooral beroep doen op ieders constructieve houding en gezond verstand om alles in goede banen te laten verlopen.

Coronaverantwoordelijke houdt toezicht op het naleven van de gelden regels

• Voorzitter: Thierry Beirens

Richtlijnen trainingen

• Algemeen :
    • Algemeen geldende preventieve maatregelen dienen altijd toegepast te worden:
      •  Symptomen of ziekte: blijf 2 weken thuis
    • Ontsmetten bij binnen komst sporthal/ dojo
    • Respecteer de doorloop-paden in de sporthal (Diependal – De Kronkel)
    • Bij opeenvolgende trainingen wordt de mat steeds tussendoor gereinigd ontsmettingsalcohol (70°)
    • De club houdt een deelnemersregister bij per training
      • Enkel in geval van een (mogelijk) positieve test/melding zal deze gedeeld worden in het kader van ‘contact tracing’
    • De andere ‘normale’ gezondheidsregels bij je judo blijven uiteraard van toepassing, zoals propere judogi, korte & propere nagels, enz
    • Alle deuren van dojo blijven steeds open (incl. nooduitgang) om maximale ventilatie te voorzien.
    • Respecteer de uurregeling:
      • kom niet te vroeg in de zaal (indien geen functie)
      • Judoka’s verlaten na de training steeds onmiddellijk de zaal
    • Trainingsschema’s en werkingswijze worden steeds afgestemd op de geldende richtlijnen en protocollen.
    • Kleedkamers zijn niet ter beschikking: doe onmiddellijk je judogi aan
  • Wat bij een positieve corona-test?
    • Indien positief getest en recent getraind
      • Gelieve de club te verwittigen via: info@judoclubtervuren.be
      • Wij nemen -gericht- de nodige stappen om mogelijke partners te verwittigen
    • Bij rapportering positief geval worden de trainingspartners verwittigd (via het bestuur en/ of trainers).
  • Jeugdwerking:
    • Jeugd 1 & 2 : reguliere judo trainingen
      • Judoka’s worden in kleinere groepen verdeeld waarmee de volledige trainingen worden gedaan
    • Jeugd 3 : opsplitsing tussen -12 en +12 jaar
      • voorlopige opschorting van de trainingen voor +12 jarigen (geboren  < 2008 )
      • judoka’s geboren in >= 2008 : normale training op de normalen dagen en tijdstippen
      • Dojo Huldenberg
        • Jeugd 3: training opgeschort
        • Jeugd 3 judoka’s geboortejaar >= 2008 : worden toegevoegd aan de jeugd 1 & 2 trainingen
        • Jeugd 3 judoka’s geboortejaar < 2008 : training voorlopig opgeschort
    • Kinderen worden vlak voor de training aan de voordeur van de sporthal afgezet
    • Ouders kunnen de training NIET in de dojo volgen
    • Bij groepswissels kunnen judoka’s niet in de zaal blijven, een jeugdtrainer (of medewerker) zal evenwel steeds toezicht houden met de jeugdjudoka’s aan de uitgang.
  • 15+/ volwassenen & Kintsugi
    • Training Kintsugi (55+)  : voorlopig opgeschort